Hoofdleerkrachten Klassiek- en Jazz Ballet

Gastdocenten workshops Hedendaags / Modern

Assistenten en juffen Pre School

Assistenten in opleiding

Zomer Assistenten

 

'Dans met je hart, je voeten zullen volgen'

AN VAN DEN BROECK
Algemene leiding

Opleiding
De Koninklijke Balletschool, Antwerpen
MUDRA - de Internationale school voor Dans en Theater van Maurice Béjart -, Brussel
opleiding tot danslerares aan de London Imperial Society for Teachers of Dance

Specialisatie
An is sterk in technische lessen, o.a. placement, port des bras & allegro. Zij maakt het verschil door haar artistieke kracht. Als geboren creatieveling is het uitdiepen van klassiek ballet (creatie, choreografie, mime, kostuums) haar missie. Dans psychologie & pedagogie zijn haar stokpaardjes. 

Danservaring
10 jaar als ballerina bij Stichting Klassieke Dans

Leservaring
Balletschool Ann Sophie Deweer
Dansstudio’s Il Signo
Sedert 1996 leidt An haar eigen balletschool

Visie
Kwaliteit staat boven kwantiteit. Dansen is voor An een filosofie, een (levens)houding en een manier om verder te reiken in het dagelijks leven. Het geeft je een nieuw perspectief, een inzicht in het leven. Dankzij haar jarenlange ervaring heeft An een perfect team samengesteld, een mix van klassiek en modern opgeleide dansdocenten. 


'Dance is a conversation between body & soul.'

YEVGENIYA STEPANOVA
Leerkracht Master School Klassiek

Opleiding
Nationale Hogeschool van Klassiek Ballet, Oezbekistan
Hoger Instituut voor Dans, Lier
Tijdens haar opleidingsjaren werkt ze samen met internationaal bekende leerkrachten en choreografen. 

Specialisatie
Klassieke Ballet & choreografie
Yevgeniya werkt zeer technisch en heeft aandacht voor elk detail.

Leservaring
Yevgeniya heeft lesgegeven aan de Balletschool van Berlare, de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans van Deinze en werkt mee aan de verdere uitbouw van de Masterclass bij Balletschool An Van den Broeck.

Visie
Haar leerlingen krijgen niet alleen de beste techniek mee maar krijgen inzicht in choreografische structuren. Naast een strenge discipline legt ze ook de nadruk op het echte dansplezier.


"Dansen geeft je een gevoel van vrijheid"  

SANDRA SCHOLLAERT
Leerkracht Jazz volwassenen Basic School

Opleiding
Klassiek Ballet en Jazz Dance aan de Rijksmuziekacademie, Gent.
Aanvullende opleidingen: Funk, Funky Jazz, Hip-Hop, Streetdance, Latino Moves, Modern Jazz, Tapdans 

Specialiteit
Klassieke Jazzdans

Leservaring
10 jaar leservaring bij Turnclub GV, afdeling wedstrijd dans, Gent.
Vanaf 2014 geeft ze les bij Balletschool An Van den Broeck.

Visie
Ze legt eerst een goede basis Jazzdans om daarna over te gaan naar Modern Jazz. 
Tijdens haar gestructureerde lessen komen alle aspecten van de Jazzdans aan bod: opwarming, techniek, een leuke choreografie en veel humor.


“Dansen is als ademen. Je kan niet zonder”

AMBER VAN DE VEIRE
Gastdocent Modern, Master School

Opleiding
MUDA, afdeling Dans, Gent
Studio Centre, afdeling Dans, Londen
Tijdens haar opleidingsjaren deed ze ervaring op in diverse musicals en theatervoorstellingen

Specialiteit
Zij biedt een stevige basis Modern aan, gecombineerd met Hortontechnieken waarbij de dansers een juiste lichaamshouding aangeleerd wordt. Naast techniek en choreografie staat creativiteit ook centraal in de lessen Modern.

Leservaring
Naast de leservaring bij Balletschool An Van den Broeck is ze ook actief in de non-profit organisatie voor kansarmen met focus op theater, musical en dans.

Visie
Amber gelooft dat motivatie de sleutel is voor dans. Daarom hecht ze belang aan de persoonlijke beleving van de leerlingen en wil ze iedereen positief stimuleren tot het dansen.
Tijdens haar lessen doet zij elke leerling groeien, niet alleen technisch maar ook als individueel danser. Zo creëert elke leerling een uniek stijl waarbij techniek en creativiteit centraal staan.


TijenLawson2.jpg

"Do my movement and thinking have an intimate connection? First of all, I don't think my body doesn't think."

TIJEN LAWTON

Gastleerkracht Hedendaags Workshop

Opleiding
The Arts Educational School London, The Place London, Juilliard School New York.

Specialiteit
In de lessen en workshops van Tijen is het doel je fysieke intelligentie, sterkte en bewegingsmogelijkheid uit te dagen door volharding en geduld. Belangrijke is onz boven en beneden lichaam samen leren werken via een heel sterke core en leren kenen creëren de zweelde force in onz lichaam in vloerwerk en standing werk. Je leert je lichaam op nieuwe manieren te begrijpen en te voeden. Via lichaamsbewustzijn ga je op zoek naar je grenzen om zo in nieuwe vormen dichter bij het impulsieve en instinctieve te komen. Laat je verrassen door je eigen mogelijkheden!

Dans- & leservaring
25 jaar als professional danseres en performer. Vooral 15 jaar bij Needcompany.
Gezelschappen: MDT Modern Dance Theatre Istanbul, Plan-K Gent, Impuls Company Geel, Oiterpe Drongen, Plan-k Gent, TALK Gent
Studio's : La Raffinerie Brussel, Dans Centrum Jette Brussel, La Ménagerie de Verre Parijse, Il Sole e la Luna Roma
Scholen: MSGSU Mimar Sina Fine arts University Istanbul, Artesis Koninklijke Conservatorium Antwerpen, de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans Antwerpen, ISAC Académie Royal Des Beaux-Arts Brussel, BCDA Budapest Contemporary Dance Academy

Visie
Mijn passie en ervaring delen via motivatie, innovatie, confrontatie met eigen grenzen in u lichaam en geest, groeien als individuele danser. Belangrijke is onze (mindful), geestelijke en aardig training van lichaam en hersenen…endless physicality and possibilities. 

vimeo.com/tijenlawton


JanDeboom.jpg

"Vorm je eigen wereld."

JAN DEBOOM
Gastleerkracht Hedendaags Workshop 

Opleiding
Jan Deboom (1982,BE) was in zijn jeugd vooral met muziek bezig, hij volgde 7 jaar een muziekopleiding aan de Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans en maakte muziek met vrienden. In 2006 behaalde hij met grote onderscheiding de Master-graad in de lichamelijke opvoeding. Tijdens deze studie kwam hij voor het eerst in contact met dans. Hij studeerde af met specialisaties inlage rugbelasting in dans.

Zijn interesse in fysiek werk en dans als specifieke bewegingsvorm, leidde hem in de professionele danswereld. In 2010 studeerde Jan af met grote onderscheiding Bachelor in de dans aan het Koninklijk Conservatorium voor Dans. Na de opleiding als Danser (Conservatorium Antwerpen) heeft hij, sinds 2009, in tal van internationale producties bij hoofdzakelijk company Ward/waRd van choreografe Ann Van den Broek gedanst. In 2015 is hij gestart met eigen creaties, die verder ontwikkeld werden door een Master in Theatre Practices (Artez, Arnhem).

Als assistent choreograaf van Ann van den Broek heeft hij verschillende gastchoreografieën voor internationale compagnieën en dansopleidingen gemaakt, workshops en lessen gegeven aan professionele en studenten- dansers. Dit

Specialiteit
Met kennis van zaken zowel op muzikaal, fysiek als uitvoerend danser is hij de man die zijn workshop bijzonder maakt. 

Leservaring
Intussen gaf hij workshops, maakte eigen producties in binnen en buitenland en is hij een graag geziene ziel in de danswereld.

Visie

Individuele ontwikkeling van elke danser naar haar/zijn mogelijkheden. Streven naar dansers die kunnen imponeren door een bewegingsstijl die leeft en waar verschillende expressies aan kunnen worden gegeven.company Ward/waRd


KarlienDeSavoye.jpg

KARLIEN DE SAVOYE
Gastleerkracht Hedendaags Workshop

Opleiding
Karlien begon haar dansopleiding met een stevige basis klassiek ballet aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Als tiener proefde ze van hedendaagse dans en verdiepte zich daar ook verder in.

Karlien combineerde haar studies taal- en letterkunde (Spaans en Engels) aan de UGent met een professionele dansopleiding, aangevuld met stages en workshops bij gerenommeerde leerkrachten in binnen- en buitenland (o.a. Les Ballets C de la B, P.A.R.T.S., Laban, Ultima Vez, Deltebre Dansa, SI A-Dos-Cunhados, IDW Budapest).

Specialiteit
Karlien is gecertifieerd leerkracht Hatha Yoga, Sivananda Stijl, na een opleiding in Play Practice Residency in Bangalore.

Leservaring
Ze was reeds te zien in verschillende dans/performance/circus (locatie-)projecten (o.a. Alba Nova Festival, CirkAalst, INTERPLAY, WildeMannen WoesteWijven, Dance of the Dead Poet etc.) en samen met Quan Bui Ngoc creëerde ze Denderdingen, in opdracht van Stad Aalst. Dat alles maakt Karlien tot een eigenzinnige artieste die met veel passie en energie voor de klas staat. Ze gaf al les in België en in het buitenland (klassiek ballet, hedendaagse dans, improvisatie, functionele krachttraining en stretching).

Visie
De lessen van Karlien vormen een opbouwende reeks van dynamische sessies met focus op stamina en efficiëntie. Een flinke opwarming, veel vloer- en ander kunst- en vliegwerk. We laten nieuwe informatie heimelijk binnensijpelen in ons centraal zenuwstelsel om er beetje bij beetje vrijer en creatiever mee om te springen (of rollen of glijden). Zweet en ambiance verzekerd!


REBECCA FOKKEMA
Reserve leerkracht Klassiek - Hedendaags

Opleiding
Dansopleiding Middelbaar onderwijs, Rotterdam
Hogeschool Dansacademie, Arnhem. 
Tijdens haar opleidingsjaren werkt ze samen met internationaal bekende leerkrachten en choreografen. 

Specialiteit
Basis Klassiek Ballet en Hedendaagse Dans en leuke kinderchoreografie

Leservaring
Zij gaf les aan verschillende academies en balletscholen en geeft nu les aan het MUDA. 
Bouwt samen met Rebecca de Pre Basic School verder uit.  

Visie
Rebecca geeft op een zeer creatieve wijze leuke uitdagende danslessen waarbij de basis techniek ook duidelijk aanwezig is. Dankzij haar passie voor de dans kan ze bij hen het dansplezier motiveren waardoor de leerlingen het beste van zichzelf geven.


 

Assistenten zijn leerkrachten in opleiding bij Balletschool An Van den Broeck. Ze zijn vaak als leerling begonnen bij de balletschool en willen nu hun kennis en liefde voor dans doorgeven aan de volgende generatie.

 

MARLIES VERCRUYSSE
Assistent van Yevgeniya op zaterdag

Marlies danst bij balletschool van haar 14 jaar. Ze volgde Master Pro A-B-C en studeert ... aan de .... te Gent. Op dit moment danst ze bij de volwassenen in de afteer school.

Marlies assisteert sinds ...jaar bij juf Yevgeniya voor de stretch les op zaterdag.


LUNA HAUBEN
Juf Pre-Primary & Primary A+


LARA VAN DER VEKEN
juf  Pre-Primary & Primary

 


EMMELY VAN ACKER
juf Pre-Ballet & Pre-Primary


OONA DE RAEVE

assistent van juf Emmely

Pre-Ballet & Pre Primary A

 


Amelie.jpg

AMELIE DE LOOSE

assistent in opleiding


MARIE LAUREYNS

assistent in opleiding 

 


HERMINE AERTSSE

assistent zomerstages


JulieLandrieu_BalletShoot_0073.jpg

SILKE ROGIERS

assistent zomerstages


ELISE VAN BELLEGHEM assistent zomerstages