top of page

An Van den Broeck

Artistiek directeur
Master leerkracht

An studeerde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en genoot verder van een opleiding aan het MUDRA – Internationale School voor Dans en Theatervertolker van Maurice Béjart.

Na haar opleiding danste An 10 jaar lang bij Stichting Klassieke dans, waar ze de hoofdrollen in balletten zoals Coppélia, Notenkraker en Giselle vertolkte. Naast haar carrière bij Stichting klassieke dans deed An nog mee aan internationale artistieke projecten. 

Na haar succesvolle carrière besloot An haar eigen balletschool op te richten in 1996. Al snel groeide de school uit tot één van te topscholen van Vlaanderen (Award ambassadeur klassieke dans Vlaanderen 2014). An haalde toen ook haar diploma “Docent Dans” bij de Londen Imperial Society for Teachers of Dance.

An is sterk in het geven van de klassieke ballettechniek: o.a. placement, port des bras & allegro. Zij maakt het verschil door haar artistieke kracht. Als geboren creatieveling is het uitdiepen van klassiek ballet (creatie, choreografie, mime, kostuums) haar missie. Dans psychologie & pedagogie zijn haar stokpaardjes. 

Kwaliteit staat boven kwantiteit. Dansen is voor An een filosofie, een (levens)houding en een manier om verder te reiken in het dagelijks leven. Het geeft je een nieuw perspectief, een inzicht in het leven. Dankzij haar jarenlange ervaring heeft An een perfect team samengesteld, een mix van klassiek en modern opgeleide dansdocenten. 

IMG_1552-LR.JPG

Waar kan je An vinden in 2022-23

IMG_7860-LR.JPG

Pre-School

Klassiek Ballet: 

Pre-primary A

Pre-primary B

Primary A+

bottom of page