top of page

Janos Walleyn

Master leerkracht

Janos Walleyn begon zijn opleiding op jonge leeftijd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en op 14-jarige leeftijd werd hij geselecteerd om verder te studeren aan de Bolshoi Ballet Academy (Moskou Staat Academie voor Choreografie) in Moskou, Rusland. Hij genoot daar van een volwaardige opleiding in Klassiek Ballet, Caractère en Pas de Deux. 

Na afstuderen bleef Janos in Rusland en mocht zich aansluiten bij het befaamde Mariisnky Theater in Sint-Petersburg. Al snel danste hij bijna het volledige klassieke repertoire en ging internationale podia op samen met het Mariisnky theater. Hij werkte in die periode samen met grote Russische balletmeesters (o.a. Aleksey Ratmansky en Yuri Grigorovich), internationale top choreografen zoals John Neumeier en wereldberoemde sterren in de danswereld.

In 2019 keerde Janos terug naar België en besloot zijn kennis over het Russische ballet te delen. Zijn lessen zijn heel technisch en gemaakt om je uit te dagen. Hij haalt het onderste uit de kan bij elke student en hij gelooft dat goede discipline, de juiste energie, hard werk en een vleugje humor de optimale formule vormen voor een goede training. Buiten Klassiek Ballet is Janos ook gespecialiseerd in Caractère en Pas de Deux. 

IMG_2879-bewerkt-LR.JPG

Waar kan je Janos vinden in 2022-23

IMG_8747-LR.JPG

Basic School 

Klassiek Ballet : 

B1,B2,B3,B4,B5,B6

Caractère :

B1,B2,B3,B4,B5,B6

bottom of page